OFİS UYGULAMALARI


                              OFİS UYGULAMALARI 

                            

Dropbox özellikleri faydaları 
-  Şifreli giriş ve güvenli depolama
-  İnternet olan her yerden ulaşabileceğiniz başlangıç olarak 3 GB’lık ücretsiz alan
-  Her türlü dosya türünü yükleyebilme imkanı
-  Sınırsız sayıda klasör ve alt klasör oluşturabilme
-  Mevcut bir klasörü diğer Dropbox üyeleriyle paylaşabilme
-  Halka açık ve doğrudan ulaşılabilen klasör imkanı
-  Fotoğrafları kendi içinde slayt gösterisi şeklinde gösterebilme
-  Hesabınızı akıllı telefonlarınızdan yönetebilme 
-  Hem evde hem de işte kullandığınız Word ve Excel belgelerini veya Powerpoint sunumların 
-  Dropbox üzerinde tutarak fiziksel olarak kendinize yük etmekten kurtulabilirsiniz
-   Fotoğraflarınızı Dropbox üzerinde tutarak dilediğiniz yerde arkadaşlarınıza rahatlıkla     gösterebilirsiniz
-  Sitelerinizin yedeklerini Dropbox üzerinde tutarak acil bir durumda olası veri kayıplarından kurtulabilirsiniz

                                
 -      Dosya ve klasörlere dünyanın her yerinden erişebiliriz. Bir belge üzerinde yapılan değişiklikler anında kaydederek görmesini istediğimiz kullanıcılara iletebiliriz Google drive sürücüsüne kolayca cep telefonu ve diğer tür cihazlardan erişebilinir. Google drive  gmail Google docs  gibi diğer Google hizmetleri açılabilir . 
-   Google drive  sürücüsü çok kolay  bir şekilde  belge ve dosyaları  tarama arama yapan OCR ( optik  karakter tanıma ) teknolojisini kullanarak kullanıcılara büyük kolaylık sağlamıştır..
-   Google drive sürücüsünü bilgisayarınıza  yüklediğinizde otomatik olarak masa üstüne bir klasör oluşturur.kullanıcıların yapması gereken bir dosyayı bir belgeyi sürükleyip Google drive sürücüsüne bırakarak dosyalarınızı internet ortamına taşımış oluruz. Yüklediğiniz bu dosyaları  arkadaşlarınıza  ve meslektaşlarımıza  veya takipçilerimize anında ulaştırabiliriz.
-   Sunduğumuz bu dosya ve belgeleri kullanıcılar görüntüleyebilir ve indirebilir  izin verdiğimiz bir kullanıcı üzerinde değişik yapabilir 


                                  


-  LibreOffice, temel iki özellikle anlatılacak olursa, ücretsizce bilgisayarınıza indirebileceğiniz ve tüm temel ofis yazılımlarını ve hatta daha fazlasını aktif olarak kullanabileceğiniz bir paket yazılımdır.

-  Writer : LibreOffice içerisindeki kelime işlemcidir. Microsoft Office word benzeri bir görünüme sahiptir. Kullanıcıya işlevsel ve yararlı bir çok araç sunar. Write sayesinde acele mektuplar, dizinli tam bir kitaba kadar her şeyi yaratabilirsiniz. Ayrıca ek bir yazılım gerketirmeden PDF dosyası oluşturabilir veya HTML belgelerinizi düzenleyebilirsiniz.
-  Calc : Microsoft Excel 'e benzer bir bir hesap tablosu yazılımıdır. LibreOffice Calc, Microsoft Excel 'in sahip olmadığı bazı olanaklara sahiptir. Örneğin tablolarınızı PDF olarak yaratmanızı sağlar. Ayrıca Oracle ya da SQL 'den tablolarınızı Calc 'a aktararak üzerlerinde çalışabilirsiniz.
-  Impress : Microsoft PowerPoint 'e benzeyen bir yapısı vardır. Ayrıca sunumları Adobe Flash(SWF) olarak dışa aktarma ve flash yüklü bilgisayarlarda oynatma yeteneğine de sahiptir. Microsoft PowerPoint 'te oluşturulmuş .ppt ve .pptx dosyalarını okumak ve içeriğini değiştirmek gibi özelliklere de sahiptir. Ayrıca yine ek bir yazılım gerektirmeden sunumlarınızı PDF olarak dışa aktarma seçeneğini de sunar. İnternet 'te hazır şablonları bulunmasına rağmen, LibreOffice Impress, hazır şablonlar bakımından yetersizdir.
-  Base : Microsoft Access 'e benzer bir veri tabanı yazılımıdır. LibreOffice Base yardımıyla tablo, form, sorgu ve raporlar oluşturup düzenleyebilirsiniz. Bu işlemleri ister kendi veritabanınızla, ister Base ile birlikte gelen HSQL veritabanı motoruyla yapmak mümkündür.
-  Draw : CorelDRAW gibi bir vektörel grafik düzenleyicisidir. Scribus ve Microsoft Publisher gibi masaüstü yayıncılık yazılımları ile benzer özelliklere sahiptir. PDF dosyalarını içe aktarıp düzenleme desteğine sahiptir.
-  Math : Matematik formülleri yaratmak ve düzenlemek için bir araçtır. Microsoft Denklem Düzenleyicisi 'ne benzer bir yapıdadır. Formüller diğer LibreOffice yazılımlarının içerisine gömülebilir. Bir çok yazı tipini destekler ve PDF olarak dışa aktarım seçeneğini destekler.




Share this

Related Posts

Previous
Next Post »